test

Inviterer til opplæringskonferanse

Opplæringskonferansen skal samle medarbeidere på opplæringskontorene for fagene som er samlet under Bygghåndverk Norge (BHN) gjennom medlemsorganisasjonene Norske Murmestres Landsforening, Byggmesterforbundet og Malermestrenes Landsforbund.

Kunnskapsminster Kari Nessa Nordtun (Ap) har varslet at hun kommer for å holde et innlegg ved åpningen av konferansen, som finner sted på Scandic Hotel Oslo Airport på Gardermoen 25. og 26. september.

Det er første gang den nye paraplyorganisasjonen står som arrangør for en opplæringskonferanse. Og det er første gang en statsråd er til stede. Det får administrerende direktør i Bygghåndverk Norge, Robert Steen, mye av æren for. Han har arbeidet for å få statsråden til å ta hensyn til byggfagenes innspill i forbindelse med forskriften til ny opplæringslov. Arbeidet førte fram. Før sommeren kunne Nordtun avblåse usikkerheten som var skapt om opplæringskontorenes fremtidige rolle.

Det er ventet rundt 80 deltakere til konferansen med et tema som er høyaktuelt for tiden med ny opplæringslov, ny forskrift og ny læreplan. Fra og med i høst er det også ny modulstrukturert opplæring for voksenlærlinger, og det er nye lærekontrakter.

Kunnskapsministeren er ikke det eneste punktet på programmet som bør interessere opplæringskontorene. På dagsordenen står også Riksantikvarens håndverksstrategi og hvordan den er aktuell for fagutdanningen og opplæringskontorene.

Digitale læremidler og digital oppfølging av lærlinger er også tema.

På konferansens andre dag kommer Are Saastad for å holde innlegg om rusproblematikk og mental helse. Saastad er daglig leder i Reform – ressurssenter for menn og var medlem i Mannsutvalget, som tidligere i år leverte en utredning om menns særlige likestillingsutfordringer.

Komplett program og info om påmelding finner du her.

Powered by Labrador CMS